gästbok och besöksräknare

måndag 18 februari 2008

Hon kryper... eller?

...vad skall man kalla det. Hon har en ganska säregen stil men vår lilla immobila fröken kan nu plötsligt ta sig framåt! Vad vi har väntat på den här dagen!

söndag 17 februari 2008

Rooooooosa


Jag gillar rosa. Därför blev jag överlycklig av Bongis inlägg den 1 februari. Hon hade stickat en helt underbar mössa (design Kaki Åre) i en mycket rooooosa färg och jag kunde inte låta bli att på direkten beställa garn och mönster. Hade tänkt att ha stickningen på bussen men då hade skånetrafiken varit tvungen att sätta in fler bussar för det är svårt att sticka stående. Så det blev ett kvällsprojekt istället som inte tog speciellt lång tid, bara man kan slita sig från symaskinen. Titta och njut av den roooosa färgen. Jag älskar den!

Gungning i parken


Nu har jag jobbat i en vecka och haft min första lediga helg! Bland annat så vat vi i lekparken och gungade. Tycker att Elvira liknar en lite julgran i sin knallgröna overall, röda mössa och vantar. Hon gillar att gunga, speciellt om det är någon i gungan bredvid.

torsdag 14 februari 2008

Kaniner kaniner kaniner till en lillfröken


Jag är nog en av de sista som först nu har ett färdigt plagg i det berömda kanintyget från jnydesign. Hade länge funderat på en tunika i tyget men inte riktigt kunnat bestämma mig för vilken modell. Lillfröken har haft en liknande tunika från polarn och pyret så med utgångspunkt från den och med ett tröjmönster med raglanärm från Hanne Meedoms nya bok som jag bara förlängde och gjorde A-linjeformad, blev det en kaninkanin-tunika!

måndag 11 februari 2008

Ångest och kanske lite pirr i magen


Sitter vid frukostbordet, själv, vilket i princip inte har hänt sen Elvira föddes. Skall börja jobba idag efter ca 9 månaders föräldraledighet och Martin skall numera vara hemma med lillfröken. Känns jobbigt men oundvikligt. Sätter in en bild på de "fina" gula bussarna som jag nu kommer att spendera en hel tid på. Väntar på mitt garn pch mönster så att jag åtminstone kan spendera tiden lite vettigt.

söndag 10 februari 2008

Nya magiska "G-star" jeans in action

Elvira har vuxit ur sina Pop-jeans och jag har varit lite osäker på om jag skulle köpa ett par nya eller inte. Sen hittade jag Martins gamla G-Star-jeans i garderoben och de var så mjuka och sköna att jag bara inte kunde låta bli att sätta saxen i dem. Mönstret var från stoff och stil och mudden från Tusen tyger och miljö här i Malmö. De blev lite långa men det är ju bra att ha lite att växa i. Lillfröken är ju den långa smala typen så hon lär ju snarare växa ur dem på längden än i midjan. Det verkar som om jeansen hade någonslags magisk effekt eftersom Elvira åt nästan en hel burk mat när hon hade dem på sig för första gången. Det är mycket för vår lilla matvägrare!

tisdag 5 februari 2008

Dagisväska till lilla Lowe


Igår skickade jag iväg en dagisväska a´la Knåpmodern till lilla Lowe som ganska precis har börjat på dagis. Lärde mig en del om att krångla till saker och ting när jag gjorde väskan så när nästa skall göras kommer det att gå MKT smidigare. Det klassiska flodhästtyget från IKEA fick bli yttertyg och fodret kommer även det från IKEA. Hoppas Lowe får användning av den!

Mössa i velour




Har länge velat göra en helt vanlig mössa till Elvira i velour och eftersom jag hade en massa knallrosa tyg kvar efter hennes byxor fick det bli i den färgen. Mönstret är från baby cool och tyget är köpt på Tygimeter här i Malmö. Applikationen är ett päron gjord av tyg från en tunika köpt på lindex. Det svåraste var att få päronet att sitta snyggt. Är väl inte 100% nöjd men det blir nog inte bättre utan något slags vliesofix. Elvira verkar ganska nöjd i allafall.