gästbok och besöksräknare

fredag 19 december 2008

En pappa pysslar...




När den ordinarie pysslaren i hemmet har sin avhandling upp över öronen så händer oväntade saker. Historien börjar med att folk på forumet familjeliv hetsar varandra till att ge sina barns förskolefröknar julklappar. Detta får centrala pysselcentrat i Hannas hjärna att gå igång och strax diskuteras en hemmafixad present i form av ett slags bak-kit på burk som Hanna snappat upp på Husmusens blogg (jo jag har till och med hajjat det här med att lägga in länkar!).
Så på vägen hem passar jag på att zick-zacka genom julvimlet för att leta reda på lite burkar på Lagerhaus. Väl hemma och redo för att ta mig an denna pysselutmaning så inser vi att burkarna är för små för receptet. Men istället för att låta detta hindra mitt kreativa stimm så tar jag det djärva beslutet att halvera receptet trots Hannas tveksamma min. Ingredienserna räckte nästan, en av fröknarna får en specialare med mörkt lantbrödsmjöl i stället för vanligt vetemjöl...
Tyget har jag ingen aning om var det kommer från, förmodligen nån lycklig en som sålt det för en bra peng på Tradera. Lapparna med tillagningsinstruktioner har jag skrivit helt själv med min allra finaste och prydligaste handstil.

Det var allt från den pysslande pappan för nu.

torsdag 18 december 2008

Mellan resultat- och diskussonsdelen i min avhandling...



...blev det sytt en julklapp. Inför den här julen har det varit lite körigt med tid. Jag har jobbat mycket med min avhandling och Martin har jobbat mycket inför den blivande flytten. Vi fick en sån fin present till vårt bröllop innehållande en brödkorg och bakbok, och det kändes som en ganska given present till en i min familj (som jag verkligen hoppas inte läser den här bloggen!). Både inner- och yttertyget är från IKEA och jag lånade arbetsbeskrivningen härifrån (Tack "med nål och tråd"!) men ändrade lite på storleken. Jag tycker mycket om tyget med fåglarna, påminnner mig om våra seglingssemestrar i Göteborgs skärgård. Jag kommer definitvt sy flera "burkar" till mig själv längre fram för att förvara allt möjligt i. Jag har en sån oordning i min syhörna så där, bland annat, vore det toppen med lite extra förvaring.

söndag 7 december 2008

Torild har flyttat in hos oss!


Idag tog jag, Martin och Elvira chansen att gå på "Come on" - Malmös design marknad nr 1. Hade sett på Majtjho's blogg att hon skulle dit och jag tänkte passa på att se hennes fina ugglor live. Det passade sig så bra att vi kunde köpa ett par stycken till en liten nyföding och som en fin present fick lillfröken Elvira en ursöt Torild. Den blev populär på en gång och fick hur många pussar som helst från E men hon blev inte nöjd förrän även mamma och pappa hade pussat på den!

Nu sover de båda sött i sängen!

fredag 5 december 2008

Kors i taket - här har det pysslats!


För att fira att det ena av mina två pek nu är färdigt tillbringade jag fredagskvällen i soffan med mitt nya virk-set från Frosta design. Var väldigt lättvirkat trots att jag är novis och jag måste erkänna att det var fruktansvärt skoj! Det enda trista med Frosta är att man måste beställa hela set och inte enbart trikåtrasorna man virkar med och de kostar runt 250 kr styck. Någon som vet var man kan få tag i trikåtrasor förutom att klippa till dem själv?

Elvira diskar!